Tyttö, joka pakeni musiikkiin

Elämän ahdistavissa hetkissä musiikki rauhoittaa minua. Kun stressi lyö yli ja ajatukset kiertävät levotonta kehää, musiikin kuunteleminen tai mukana laulaminen saavat mieleni tasaantumaan.

Kävin jälleen selän magneettikuvauksessa. Selkäni on kuvattu pari vuotta sitten viimeksi, mutta reumalääkäri halusi, että se kuvataan nyt uudestaan, jotta nähdään, onko selkärankareumatyyppinen nivelpsorini pahentunut tai rauhoittunut. En jännittänyt kuvausta etukäteen juurikaan. Sairaalan sokkeloista oikeaan paikkaan löytäminen vei kaiken huomioni. Päästyäni pukuhuoneeseen ja sujahdettuani sairaalan pyjamaan, jännitys alkoi hiipiä mieleeni. Menin kuitenkin kuvantamishuoneen pedille makaamaan, sain kuulokkeet korvilleni ja minut työnnettiin kuvausputkeen.

Pari ensimmäistä minuuttia putkessa meni kohtuuhyvin. Radio soi korvissani. Sitten alkoi kuvaaminen ja sen myötä hirveä meteli - kuin betonipora olisi ollut korvieni juuressa. Radion ääni hiipui taka-alalle ja olin yksin pelokkaiden ajatusteni kanssa. Sekunti, toinen, kolmas - aika mateli hitaasti kuin etana. Putken kaari ympärilläni alkoi tuntua joka sekunti ahdistavammalta. Keskityin hengittelemään - syvään sisään ja ulos, sisään ja ulos.

Kuvaaminen keskeytyi hetkeksi ja radion ääni kuului jälleen paremmin. Korvissani soi svengaava kappale 50-luvulta ja mieleeni piirtyi kuva minusta kellomekko päällä tanssimassa kappaleen tahdissa. Huomasin, että musiikkiin keskittyminen rauhoitti minua välittömästi.

Kuvauspörinän jatkuessa radio hiipui jälleen hiljaiseksi. Aloin laulaa mielessäni lempikappaleitani. Oli vaikeaa pysyä täysin paikoillaan, sillä olisi tehnyt mieli eläytyä mielessäni soivaan musiikkiin mukaan. Selvisin tunnin putkessa kappale kerrallaan. Pakenin paniikkia musiikkiin, onnistuneesti.

Seuraava etappi on odotella 1,5 viikkoa kuvien tuloksia. Voi kuulostaa hassulta, mutta toivon, että kuvissa näkyy jotain, sillä alaselkäni oireilee niin kipeästi. Olisi helpottavaa löytää kivuille kuvista syy.

Kuvauksen jälkeen oli aika palkita itseni. Tällä kertaa hemmottelin itseäni herkullisella lounaalla. Lounaan jälkeen laitoin autossa musiikin soimaan ja nautin auringonvalosta kasvoillani. Hyvän musiikin soidessa ei voi muuta kuin hymyillä.

 

 

Tarkistettu 7.4.2017

Updated: 18-04-2017