Tassuterapiaa

Elämä psorin kanssa on ollut ihanan tasaista viimeiset pari viikkoa. Oireet ovat olleet vähäisiä ja olen huomannut, miten mieli lepää. Tämä on tervetullut hengähdystauko kaikkeen ihon ekstrahoitamiseen. 
 
Stressikin tuntuu laantuneen. Mitä sitä miettimään, millaisia oireita mahdollisesti myöhemmin tulee. Se on sen ajan murhe. Luulen koirieni opettaneen minulle paljon ilosta ja tässä hetkessä nauttimisesta. Pienistäkin asioista voi olla iloinen. Vaikka vain siitä, kun työpäivän jälkeen tulee kotiin ja vastassa on kaksi innostunutta koiraa toivottamassa tervetulleeksi. Hetkeä myöhemmin, kun palaan viemästä roskia, ne ilahtuvat jälleen näkemisestäni. Milloin minä olen osannut olla samasta asiasta monta kertaa saman päivän aikana kiitollinen? 
 
Ystäväperheeni otti hiljattain kissanpennun. Pienen nukkuvan pennun katselu tai sen leikin seuraaminen tuo väkisinkin hymyn huulille. Puhumattakaan, kun se kehrää sylissä. Voiko olla suloisempaa? En yhtään ihmettele, että lemmikkien sanotaan vaikuttavan positiivisesti terveyteen. Moni kipukroonikko on kokenut sen itse.

Elämä ei koskaan ole pelkkiä kärrynpyöriä. Tähänkin pariviikkoiseen on mahtunut myös surua ja huonoja uutisia. Mutta silloinkin vierelläni on kaksi paria nappisilmiä muistuttamassa, että asiat eivät ole koskaan täysin huonosti. Onhan minulla jotain niin arvokasta ja rakasta aina vierelläni. Olin kipeä tai en.


Ehkä se ei olekaan oireiden vähäisyys, mikä on tehnyt olostani rentoutuneemman. Ehkä se onkin juuri kaikki tämä tassuterapia, mikä on saanut stressini laantumaan ja psorinkin sitä myötä rauhoittumaan.

 

 

 

Tarkistettu 15.1.2018

Updated: 17-01-2018