Sinä olet kaunis | Jennan blogi | Psoriasisiholla.fi

Meidät halutaan asettaa tietynlaiseen kauneuden muottiin. Antaa sellainen mielikuva, että vain laihaa ja kuvankaunista voi rakastaa. Mutta mitä kauneus todellisuudessa on?

Mielestäni nainen on kauneimmillaan, kun hänen sydämensä on puhdasta kultaa. Kun hän saa muut hymyilemään, vaikka itse olisi surullinenkin. Kun hänellä on pilke silmäkulmassaan hänen puhuessaan jostakin mitä hän rakastaa. Kun hänen silmänsä hymyilevät. Tällainen kauneus ei ole ulkoista, se lähtee sisältäpäin. Ulkonäkö voi rapistua ajan saatossa ja ulkoisesti kaunis ei aina tarkoita sielultaan kaunista ihmistä. Kun ihminen on hyvä syvällä sisimmässään, se huokuu hänestä kauneutena.

Psoriaatikkona minun on ajoittain ollut vaikea nähdä itseäni psorin alta. Näen herkästi sen ensimmäisenä asiana itsessäni, vaikka se ei ole merkityksellisin. Joskus peiliin katsoessa tuntuu, että takaisin katsoo vain punoittavia läiskiä, vaikka se ei olisi todellisuutta. Meikki saattaa peittää joitakin oireita, mutta koska itse tiedän niiden olevan olemassa, tuntuu, että näen ne meikin altakin. Vaatii välillä ponnistelua nähdä ohi psorin, nähdä persoona ihoni alla. Keskityn mieluummin hymyyn kuin hilseilevään hiusrajaani tai läiskiin kasvojeni reunoilla.

Kun seuraavan kerran katsot peiliin, sivuuta ajan jättämät merkit, ylimääräiset grammat, psoriläiskät tai muut epätäydellisyydet. Katso syvälle silmiisi. Näetkö, sinä olet kaunis. Toista sinunlaistasi ei ole.

 

 

Tarkistettu 28.2.2017

Updated: 08-03-2017