Ryppyvoiteita

Silmäluomeni ovat taas psorin peitossa. Ne ovat kuivat, hilseilevät ja kipeät. Ne näyttävät vähän samalta kuin sormenpäät tuntien uimisen jälkeen. Kuivilta ja ryppyisiltä. Ihan kuin rusinoilta.

Muutkin ovat nämä rusinat huomanneet. Olen saanut ryppyvoidevinkkejä ja hoito-ohjeita. Johan tässä ollaan reippaasti päälle kolmenkymmenen ja jos naamassa jotain juovaa on niin ryppyjähän niiden on oltava.

Vinkkien antajat muistelevat kauhulla omia ensimmäisiä ryppyjään ja kertovat tarinoita rasvoista, jotka eivät toimineet ja ihmisistä, jotka luulivat heitä ikäistään vanhemmiksi. Silmäluomille vinkataan laittamaan kaikenlaista, jota olen tottunut käyttämään lähinnä paistinpannulla. Jotain ikäkriisiä tässä ilmeisesti pitäisi tuntea "ryppyjen" myötä, mutta jotenkin ajatus tuntuu tosi kaukaiselta.

Silmieni iho on vielä kohtuullisen sileä silloin, kun psori ei oireile silmäluomilla. Silmäkulmiin muodostuu kyllä naururyppyjä. Otan naururyppyjä naamalleni enemmän kuin mielelläni. Ne muistuttavat minua siitä, että onpa tapahtunut mitä tahansa, elämässä on silti aina myös syitä iloon.

Rypyt eivät muutenkaan minua ahdista, oli niiden syy sitten mikä tahansa. Ottaisin niitä minä päivänä hyvänsä mieluummin kasvoilleni kuin psoria.

Silmäluomet ovat niin kipeät taas, että aamuisin sattuu avata silmät. Kasvojen pesu kirvelee. Suihkussa tuntuu pahalta, kun vesi juoksee kasvoilla. Yritän pestä hiuksia kastelematta kasvoja enempää kuin on pakko. Aika hankalaa sanoisin. Ihon kuivaaminen pesun jälkeen ja rasvaaminen ovat nyt tosi tärkeitä.

Ulkonäköön vaikuttavat seikat, olivat ne sitten iän tuomia ryppyjä tai psorin aiheuttamia rusinoita, ovat tässä kaikessa minulle se pienin murhe. Tekisin melkein mitä vaan, että tämä kipu lähtisi pois. Ottaisin tilalle vaikka ryppyjä ja käyttäisin niitä ryppyvoiteita, jotka eivät auta. Ehkä jopa niitä paistinrasvoja. 

Blogipostaus on tehty Novartiksen taloudellisella tuella.

Tarkistettu 4.2.2020

<<< edellinen postaus

>>> seuraava postaus

Updated: 21-02-2020