Psorittaa niin että itkettää

Meinaa tulla itku ihan väkisin. Psori jyllää päänahassa taas kuin viimeistä päivää. Takaraivon iho on erittäin huonossa kunnossa. Pään kumartaminen alas tai kääntäminen sivuille sattuu, kun päänahka on mennyt psorin takia niin huonoksi. Herään öisin siihen, että raavin verille kutiavaa päänahkaa. Suihkussa odotan kauhulla hetkeä, kun vesisuihku osuu hajalla olevaan päänahkaan. Ja suihkun jälkeen hiusten harjaus on yhtä kamala kokemus.

Samaan aikaan korvakäytävien psori riehaantui myös. Psori kutisee korvakäytävissä ja tuntuu alentavan myös kuuloa hetkellisesti, kun korvat ovat täynnä rikkinäistä ihoa. Yöllä herään välillä sormi korvassa. Ei saisi raapia, mutta kun sen tekee unissaan.

Ja jotta psoria ei pääsisi unohtamaan hetkeksikään, niin se lehahti myös silmäluomissa ja silmien alla. Silmien räpsyttely tekee kipeää. Ei tee mieli avata silmiä lainkaan tai sitten avattuaan enää sulkea niitä.

Luin artikkelin, jossa kerrottiin, että usein ihosairauksien merkitystä vähätellään. Melkeinpä arvaan, että niin tekevillä ei itsellään ole koskaan ollut ihosairautta. Ainakaan nyt tämä ei tunnu kovin vähäiseltä, kun se häiritsee elämääni joka hetki yötä päivää. Mietin joka sekunti tätä kutinaa ja hilseilyä. Tuntuu, että tulen hulluksi.

Luomiin sattuu, mutta uskaltauduin silti avaamaan silmät. Olen aika tyytyväinen, että tein niin, sillä silmien eteen avautui kaunis kesäinen päivä ja maisema. Ei niin ikävää päivää olekaan, ettei siihen mahtuisi ripaus kauneuttakin.

 

Tarkistettu 29.6.2016

Updated: 30-06-2016