Pitävä ote

Pesen hiuksiani. Shampoo tippuu lattialle. Noukin sen. Hoitoaineen vuoro. Sekin tippuu lattialle ennen kuin ehdin kissaa sanoa. Harjaan hiuksia. Harja tippuu kädestäni. Kumarrun noukkimaan sen. Harjaan hiukset loppuun.

Levitän meikkivoidetta kasvoille. Seuraavaksi on puuterin vuoro. Rasia tippuu kädestäni ja kylpyhuoneen tumma lattia on vaalean irtopuuterin peitossa. Huuhtelen lattian ja jatkan meikkaamista. On silmämeikin vuoro. Ensin luomiväriä. Puolivälissä luomiväri tippuu kädestäni. Väri hajoaa murusiksi kylpyhuoneen lattialle. Hätistelen koiria kauemmas ja siivoan kylpyhuoneen lattian, jo toistamiseen. Kulmat vielä. Teroitan ensin kulmakynän. Noin. Laitan teroitinta takaisin kaappiin, kun se tippuu kädestäni. Murua on pesualtaassa ja lattialla. Koirat hus hus pois ja eikun siivoamaan lattiaa, vasta kolmannen kerran. On ripsivärin vuoro. Nyt kieli keskellä suuta ja tarkkana, ei jaksaisi mustaa viirua poskilla, jos ote pettää. Jes, selvisin. 


Sitten ruoanlaittoon. Ajattelin valmistaa kookoskanaa riisillä. Otan riisipussin käteen ja yllätys, yllätys, ote häviää yhtäkkiä ja keittiön lattialla on satoja pieniä riisinjyviä. Ei muuta kuin imuroimaan. Imuroinnin jälkeen jatkan. Riisi keittymässä, kana tuloillaan ja hetkeä myöhemmin valmista. On aika asetella annos lautaselle. Otan kauhalla riisiä, voila. Otan kauhalla kanakastiketta ja kappas, kauha tippuu pöydälle roiskien kastiketta joka paikkaan metrin säteellä. Eikun rätti kauniiseen käteen. 

Vihdoin istun alas. Haarukka tippuu kädestä pariin kertaan syömisen aikana, mutta olen varautunut siihen ja en onnistu sotkemaan mitään. 

Pari normaalia askaretta on ohi ja minä olen ihan loppu. Olenhan päätynyt samalla siivoamaan puoli asuntoa ja tekemään kyykkyjumpan siinä sivussa.

On tullut iltapesun aika. Hammasharja tippuu altaaseen pari kertaa hammaspesun aikana. 

Oikean käden toimimattomuus turhauttaa niin paljon.
Huokailen, mutisen ja hengittelen syvään. Ei tätä jaksaisi. Oikeakätisenä sen käden käyttäminen tulee niin alitajuntaisesti, ettei asiaa edes tajua ennen kuin on jälkeen tiputtanut jotain. Onneksi tällaista ei ole joka päivä. Kädessä on selvästi ollut tulehdus taas päällä ja se ilmeisesti painaa hermoihin niin, että otteetkaan eivät pidä. 

Koirani katsoo minua anovasti, se haluaa syliin. Nappaan sen vasempaan kainaloon. Se on aivan liian arvokas oikean käden tiputettavaksi. 

 

 

Tarkistettu 6.4.2018

Updated: 10-04-2018