Patterit lopussa

Tiedätkö miltä tuntuu, kun voimat loppuvat? Kun heräät pitkien yöunien jälkeen yhtä väsyneenä kuin nukkumaan mennessäsi? Kun sängystä nouseminen tuntuu kuluttavan kaikki viimeisetkin voimasi ja sohvalle raahautuminen on jo ponnistusten takana? Kun joka puolella tulee seinä vastaan ja tuntuu, että et jaksa edes etsiä uloskäyntiä?

Vertaan tunnetta usein siihen, että ihminen on kuin kännykkä. Jos akkua ei välillä lataa, niin ennen pitkää käyttö loppuu. Ei ole mahdollista jatkaa loputtomasti, jos virtaa vain kuluu, mutta sitä ei saa mistään takaisin.


Pari viikkoa sitten minun kehoni alkoi viestittää kaikin mahdollisin tavoin ”akun lataus on vähissä”. Kun se pääsee loppuun, ei ole enää juurikaan vaihtoehtoja mitä tehdä. On aika pysähtyä. Ottaa aikaa itselle ilman velvollisuuksia. Viettää päivät leväten ja nuuhkien välillä varovaisesti raitista ulkoilmaa.


Muutaman päivän vapaa ei tehnyt kohdallani ehkä suuria ihmeitä, mutta opin jälleen muistamaan rajani ja keskittymään vain välttämättömimpien tekemiseen. Ei ole tarpeen jaksaa revetä joka suuntaan. Onneksi aidot, rakkaat ystäväni eivät syyllistä minua tästä.


Jos sinusta joskus tuntuu, että alat olla voimiesi äärirajoilla, pysähdy. Unohda kaikki muka-pakolliset tehtävät ja hengitä syvään. Anna aikaa itsellesi hengähtää. Sinun ei ole pakko jaksaa mitään muuta kuin olla siinä, kerätä voimia huomiseen. Sillä mitä kukaan tekee kännykällä, josta on akku loppunut?  

 

 

Tarkistettu 2.1.2017

Updated: 09-01-2017