Onnellinen töyhtöhyyppä

"Sulla on täällä paljon tällaisia 3-4 sentin pituisia hiuksia." Harva ilahtuisi tuon kuulemisesta, mutta minulle se oli ilouutinen. Viimeisen parin kuukauden ajan päänahan psori on edelleen pysynyt aisoissa. Ainoastaan pientä hilseilyä niskassa, mutta ei lainkaan karstaa. Olen niin helpottunut! Aiemmin laikkuuntuneisiin kohtiin on nyt alkanut kasvaa hiuksia takaisin ja kasvu on jo uljaassa alle 5 sentin mitassa. Jakauksen vaihtoa toiselle puolelle ei voi vielä muutamaan kuukauteen harkita, jos ei halua muistuttaa töyhtöhyyppää.

Olen kertonut muutamille ystäville taistelusta viime kuukausina tuon päänahan kanssa ja moni heistä on ihmetellyt, että eihän laikuilla ja hiusten lähdöllä mitään väliä ole, jos se ei edes päälle päin näy. Tiedän itsekin olevani siitä onnellisessa asemassa, että hiuksia oli lähdöltään enemmän kuin omiin tarpeisiin, joten massiivinen hiustenlähtö ei jokaiseen silmään edes erottunut. Ei se silti toivottu olotila ole joka ilta saada kämmenelleen isoa karstan palaa, joka repi hiukset päänahasta mennessään.

Harvemmin meistä kukaan tietää, mitä kenenkin kampaus alleen piilottaa. Peittelin laikkuuntuneita paikkoja kampauksella, mustalla hiuspuuterilla ja hyvällä mielikuvituksella. Töyhtöhyyppäuutisen myötä arkeni helpottui, kun ei tarvitse enää miettiä, että paljastaako jokainen tuulenvire hiusten alta kolikon kokoisia kaljuuntumia.

Hiusten kasvatuskin on taas hyvässä vauhdissa. Talvella pituutta lähti senttitolkulla päänahan lääkitsemisen helpottamiseksi. Juuri nyt minun ei tarvitse miettiä päänahan jatkuvaa huoltamista. Pituutta on tullut hyvin jo lisää.

Viime kesän ponnarin mittoihin ei tänä kesänä enää päästä, katsotaan josko ensi kesänä tukka hulmuaisi jälleen entiseen malliin. Sitä ennen yritän pitää kiinni stressittömän elämän reseptistäni: huomisen murheet eivät vähene niitä tänään miettimällä, eilisen murheet menivät jo ja tämän päiväisetkään eivät parane märehtimällä.

Huolettomampaa kesää kohti!

 

Blogipostaus on tehty Novartiksen taloudellisella tuella.

 

Tarkistettu 27.6.2019

Updated: 28-06-2019