Hyvinvointia syksyyn

Kesäloma on ohi ja syksyn kiireet ovat alkaneet. Töissä huomaan kaikkien projektien heräilleen kesähorroksestaan ja aktivoituneen yhtä aikaa, samalla kun uusia on tulossa jonoksi asti. Olen onnistunut aika hyvin aiemmin asettamissani tavoitteissa muistaa pitää taukoja työn ohessa ja olla tuomatta töitä mukanani kotiin. Tauoista huolimatta aivotyöläisen päivä on välillä niin täysi herätteitä, että kotiin tullessa tuntuu, ettei aivosoluja juurikaan ole enää jäljellä mihinkään muuhun.

Aina aiemmin nuutunut olo kotiin päästyä on johtanut myös osaltaan hoitoväsymykseen. Tietäisi, että pitäisi laittaa hyviä aineita päänahkaan, mutta se tuntuu ylivoimaiselta voimainponnistukselta. Tietäisi, että pitäisi rasvata iho kauttaaltaan toista kertaa samana päivänä, mutta käyttää tekosyynä sitä, että koira tykkää nuolla vastarasvattua ihoa. Tietäisi, että olisi fyssarin harjoitteet vielä tänään tekemättä, mutta kun sohva näyttää niin pehmeältä ja mytyssä oleva fleecepeitto lohduttavalta.

Tänä syksynä olen palannut perusasioiden äärelle ja alkanut syödä joka aamu aamupalaa. Tein ruokavalioon muitakin korjauksia ravitsemusterapeutin ohjauksessa. Aamuisin herään virkeämpänä, usein jo ennen herätyskelloa. Olen vähemmän ärtynyt töiden jälkeen, kun syön tasaisin väliajoin oikeanlaista ravintoa. Saatan toki olla henkisesti väsynyt kotiin tultuani aivojen käytyä ylikierroksella koko työpäivän, mutta huomaan silti jaksavani asioita paremmin. Itsestä huolehtiminen ei tunnu enää niin raskaalta taakalta, vaan sitä tekee halukkaammin.

Lomalla oli helpompaa jaksaa huolehtia itsestään. Huomaan sen silti onnistuvan arjen keskelläkin. Matka on vielä pitkä ja opittavaa paljon.

Iso merkitys on pienillä irtiotoilla arjesta. Joskus ne onnistuvat työn ohessakin. Palaverin voikin pitää ulkona kävellen tai tiimipäivän jossain muualla kuin toimiston neuvotteluhuoneessa.

Yksi alkusyksyn piristeistä oli yhden yön mökkireissu Ruovedelle. Maaseudun maisemissa rentoutuu väkisinkin. Ja rehellisesti sanoen, en ole nähnyt Suomessa kauniimpaa paikkaa kuin se, missä mökkimme sijaitsi.

 

Blogipostaus on tehty Novartiksen taloudellisella tuella.

Hyväksytty 24.9.2019

<<< edellinen postaus

>>> seuraava postaus

Updated: 26-09-2019