Fysioterapiassa

Odotukseni fysioterapiakäynnille eivät olleet kovin korkealla. En ollut tällä fysioterapeutilla käynyt ennen ja oletin, että kuuntelisin tunnin, miten epäonnistunut kaikessa olen. Ensikohtaamisesta lähtien ennakkoasenteeni kuitenkin hälveni pois. Fysioterapeutti oli todella kiva nuori nainen, joka kartoitti ensin lähtötilanteeni tarkasti. Moitteiden sijaan hän kehui herkästi. Tuntui, että oli kannattanut yrittää, vaikkei aina voimat ja energia kaikkeen toivotulla tavalla riitäkään.

Sain hyvää, henkilökohtaista ohjausta. Opin muun muassa, että olen 30 vuotta elämästäni kävellyt väärin. Sain kotiläksyksi harjoitteita, joilla voin vahvistaa kehoni oikeaa puolta, joka oli selkeästi vasenta heikompi. Nivelpsorini oireilee enemmän oikealla puolella ja sen myötä olen tiedostamatta ottanut tavan varoa oikeaa puoltani enemmän, mikä on johtanut moniin virheasentoihin ja -liikkeisiin.

Fysioterapian jälkeen olin innoissani. Ajoin kauppaan ostamaan jumppamaton ja jumppapallot. Valitsin pinkit, tottakai. Sairauteeni liittyy herkästi jalkapohjien kipuilua ja voin helpottaa sitä hieromalla jalkapohjiani palloja vasten. Kun makaan jumppa-alustalla tekemässä harjoitteita, vieressäni on kaksi tapittavaa silmäparia. Koirat katselevat pää kallellaan, että mikäs tämä henkilökunnan uusin hullutus on.

Päivää myöhemmin vein myös koirani fysioterapiaan. Koiraltani leikattiin hiljattain vasen polvilumpio kuntoon ja nyt on edessä vielä kuntoutusta muutaman viikon ajan. Arki täyttyy nykyään joko itseni tai koirani jumppauttamisesta. Pinkillä jumppa-alustalla tietenkin.

 

 

Tarkistettu 9.5.2017

Updated: 22-05-2017