Aurinko hellii

Olen nauttinut täysillä parin viimeisen viikon aikana hellepäivistä. Ihoni on voinut paremmin ja nivelkivut ovat lämpiminä päivinä olleet lähes huomaamattomat. Lämpötilan kivutessa reippaasti yli 20 astetta on ihanaa unohtaa kipulääkkeet ja nakata rannetuki laukkuun tarpeettomana. Rasvapurkitkin voi jättää hetkeksi kylppärin hyllylle pölyyntymään. Hoitoväsymys alkaa pikkuhiljaa helpottaa.

Otamme kahden chihuahuani, Minin ja Maxin kanssa kaiken irti hyvistä ilmoista. Nämä meksikolaiset herrasmiehet eivät pahemmin sateella tykkää ulkona tallustaa, mutta aurinkoisena päivänä viihtyisivät pihalla vaikka kuinka pitkään.

Kävellessäni koirien kanssa läheiseen rantaan unohdan hetkeksi kokonaan kaiken huolen. En tunne kipua. Katselen järvenselkää, kuuntelen laineiden liplatusta laituria vasten, nauran vedessä kahlaavalle koiralle. Ummistan silmät ja vain nautin. Avaan silmät ja huomaan Maxin nauttivan silmät ummessa. Siinä meitä on kaksi samanlaista nauttijaa ottamassa jokaisesta auringonsäteestä kaiken irti.

Salaa haaveilen, että aina voisi olla yhtä lämmin ja hyvä olla, mutta sääennuste lupaa samaan aikaan jo viilenevää. Se ei haittaa nyt, sillä otan tästä hetkestä kaiken irti. Hengitän syvään ja tunnen, kuinka joka hengenvedolla saan uutta henkistä voimaa kestää vaikeampien päivien yli.

 

Tarkistettu 3.6.2016

Updated: 07-06-2016