Jennan blogi

Olen 34-vuotias ihopsoria ja nivelpsoria sairastava nainen.

Kirjoitan blogissa elämästäni kroonisen sairauden kanssa tavoitteenani lisätä tietoisuutta sairaudestani sekä kannustaa muita sairauksien kanssa kamppailevia jaksamaan.

Blogipostaukset on tehty Novartiksen taloudellisella tuella. 

 

Uusimmat blogit

Hyvien päätösten tilinpäätös 

Vuosi sitten tein läjäpäin hyviä päätöksiä, josta kirjoitin blogiinkin: vähemmän kiirettä, vähemmän suorittamista, enemmän lepoa, enemmän jarruttamista, enemmän ei:n sanomista, enemmän aikaa hyvinvoinnille ja iloa tuoville asioille.

 

 

Lue lisää

 
#psorimielessä

Maailman psoriasispäivää vietetään 29.10. Päivän teemana on psoriasis ja mielen hyvinvointi. Millä tavoilla psori voi vaikuttaa mielen hyvinvointiin? Millaista apua on saatavilla?


 

Katso video

Miten voit tänään? 

Psoriasisliiton kyselyn mukaan jopa 60 % psoriasista sairastavista kokee, että psori kuormittaa myös mieltä. Psori voi aiheuttaa stressiä, unettomuutta, uupumusta, ahdistusta ja jopa masennusta. Luulisi siis mielen hyvinvoinnin tulevan puheeksi joka kerta, kun psoriaatikko käy lääkärin vastaanotolla. Oma kokemukseni, ja monien muiden kokemus, on kuitenkin päinvastainen.

 

Lue lisää

Täplikäs työelämässä

Moni työikäinen psoriaatikko ei uskalla puhua sairaudestaan julkisesti, koska pelkää sen vaikuttavan työllistymiseen tai nykyisen työnantajan suhtautumiseen. Olen aivan liian usein kuullut vertaisryhmässä, miten työpaikan saaminen on jäänyt kiinni näkyvästä psori-ihosta. 

 

 

Lue lisää

Saako psori näkyä ja voiko siitä puhua avoimesti? 

Saako psori näkyä ja voiko siitä puhua avoimesti? Oma vastaukseni molempiin on: kyllä! Moni psoriaatikko varmasti kokeekin, että heidän ei tarvitse peitellä ihoaan tai häpeillä puhua sairaudestaan ja se on hieno asia.

 

 

Lue lisää

Poikkeuksellisen aktiivista syksyä 

Niin se poikkeusaika sitten jatkui syksyyn. Onneksi omassa tietotyössäni etätyöt ovat mahdollisia ja voin myös hyödyntää toimistomme tiloja tarvittaessa. Kun työskentelee yksin kotona tai lähes yksin isolla toimistolla, jää paljon pois sellaista pientä normaalia arjen liikuntaa. Ei tule ehkä lainkaan työmatkaliikuntaa, ei kävelläkään lounasravintolaan, ei nousta portaita toimiston 6. kerrokseen tai lähdetä pitämään kävelypalaveria kollegan kanssa.

Lue lisää

Updated: 20-03-2015