Jennan blogi

Jennan blogi

 

Olen 32-vuotias ihopsoria ja nivelpsoria sairastava nainen.
Kirjoitan blogissa elämästäni kroonisen sairauden kanssa tavoitteenani lisätä tietoisuutta sairaudestani sekä kannustaa muita sairauksien kanssa kamppailevia jaksamaan.

Blogipostaukset on tehty Novartiksen taloudellisella tuella. 

Uusimmat blogikirjoitukset

 

Hyväksyntää etsimässä   

Olen lähes koko ikäni etsinyt hyväksyntää. Sairastuminen lapsuudessa muutti sisäistä minäkuvaani. Se erosi isosti siitä, mitä ulkopuolelle näkyi. Omat silmäni erottivat vain tulipunaisena helottavan päänahkani tai kasvojeni reunuksille levinneet psoriläiskät.

 

 

Lue lisää

Psorikaverin kanssa on helpompaa   

Kun sairastuin ihopsoriin 13-vuotiaana, vertaistuesta ei puhuttu minulle lainkaan. Muistan kuulleeni siitä ensimmäisen kerran vasta 25-vuotiaana. Etsin silloin kuumeisesti syytä niveloireilleni ja olin löytänyt hyvää tietoa Psoriasisliiton sivuilta. Löysin sieltä myös tietoa vertaistuesta ja vertaisihmisiltä sainkin vinkin reumalääkäristä, joka tuntee nivelpsorin. 

 

 

Lue lisää

Eläimistä voimaa   

Kun olin ekaluokkalainen, meillä oli lyhyen hetken aikaa koiranpentu. Se oli chihuahua ja sen nimi oli Harmi. Perheenjäsenelle puhjenneen allergian vuoksi Harmi muutti pian toiseen kotiin meiltä, mutta se jätti tassunjälkensä pysyvästi sydämeeni. Läpi lapsuus- ja teinivuosien luin kaiken mahdollisen chihuahuoista ja koirista yleensäkin ja haaveilin omasta koirasta. 

 

 

Lue lisää

Näytin psorille pitkää nenää   

Talvella aina hoen, miten se ei vuodenaikana ole minua varten. Toivon usein ikuista kesää. En siksi, että talvea itsessään vihaisin. Psori ja talvi ovat kohdallani vain olleet huonot kaverit.

 

 

Lue lisää

Ilma sattuu naamaan - ja koko kehoon   

Jos minun olisi pakko valita mieluisin aika talvesta, se olisi se, kun pakkanen kirii korkealle ja maa on valkoisenaan lumesta. Silloin luonto on kaunis, pakko myöntää. Harmi vain, etten juurikaan pääse siitä nauttimaan.

 

 

Lue lisää

Jalat kuntoon   

Jalkahoito on erityisen tärkeää psoriaatikolle. Yksi psorin muodoista on kynsipsori. Omat psorikynteni ovat niin paksuja, aaltoilevia, kuoppaisia ja vänkyräisiä, että niihin ei mitkään kotikynsisakset kykene. Käyn siksi säännöllisesti jalkojenhoitajalla. 

 

 

Lue lisää

Updated: 20-03-2015