Jennan blogi

Jennan blogi

 
Olen 34-vuotias ihopsoria ja nivelpsoria sairastava nainen.

Kirjoitan blogissa elämästäni kroonisen sairauden kanssa tavoitteenani lisätä tietoisuutta sairaudestani sekä kannustaa muita sairauksien kanssa kamppailevia jaksamaan.

Blogipostaukset on tehty Novartiksen taloudellisella tuella. 


Uusimmat blogitekstit


Virtuaalista vertaistukea 
 

Koronapandemia on tuonut mukanaan hiljentyneet kadut ja koteihinsa eristäytyneet ihmiset. Uutisissa, sosiaalisessa mediassa ja työpaikkojen keskustelupalstoilla pääasiallinen keskustelunaihe on korona. Siinä määrin, että aiheesta ei juurikaan tee enää mieli lukea.

 


Lue lisää


Ukkovarpaat kuntoon 
 

Eilen oli taas se aika vuodesta, kun käyn jalkahoitajalla. Käyn 6-12 kuukauden välein, hieman riippuen varpaankynsien kunnosta. Nuorempana minun ei ollut taloudellisesti mahdollista käydä lainkaan ja muistan, miten kivuliasta se oli, kun vinoon kasvanut isovarpaan kynsi painoi viereisen varpaan kylkeen, tehden sinne ajan kanssa oikein reikää. Kotoa löytyvät kynsisakset eivät pystyneet moninkertaisesti normaalia paksumpaan kynteen lainkaan. 

Lue lisää


Ilon hinta 
 

Vietin juuri ihanan viikon Lapissa. Monta kuukautta jatkuneen marraskuun jälkeen oli ihanaa nähdä maisemia täynnä valkoista lunta. Oikea talvi!

 Lue lisää


Ryppyvoiteita 
 

Silmäluomeni ovat taas psorin peitossa. Ne ovat kuivat, hilseilevät ja kipeät. Ne näyttävät vähän samalta kuin sormenpäät tuntien uimisen jälkeen. Kuivilta ja ryppyisiltä. Ihan kuin rusinoilta.  

 

 


Lue lisää

Loskaa ja läiskiä  

Mikään ei ole talvessa niin tylsää kuin loskakelit. Inhoan kaikkia märkiä kelejä, enkä mitenkään vähiten psorin vuoksi. Oli se sitten sadetta, räntää tai loskaa, psori riehaantuu joka kerta.

 

 Lue lisää

Jaksamisen rajat  

Maailman pitäisi jostain syystä valmistua ennen vuodenvaihdetta. Töissä kaikkien asioiden deadline on "ennen kuin vuosi vaihtuu". Välillä tuntuu, että näin on riippumatta siitä, onko tehtävällä asialla mitään linkkiä vuoden vaihtumiseen. Tammikuun puoliväli saattaisi olla ihan riittävä, tai jopa seuraava vuodenvaihde. Kiireen tuntu on läsnä koko ajan. Samaan aikaan kaikkien virta alkaa olla jo miinuksen puolella. Tärkeintä on silti suorittaa kauheasti, jotta voi sitten jäädä lomalle täysin ylikierroksilla.Lue lisää

Updated: 20-03-2015