Jennan blogi

Olen 34-vuotias ihopsoria ja nivelpsoria sairastava nainen.

Kirjoitan blogissa elämästäni kroonisen sairauden kanssa tavoitteenani lisätä tietoisuutta sairaudestani sekä kannustaa muita sairauksien kanssa kamppailevia jaksamaan.

Blogipostaukset on tehty Novartiksen taloudellisella tuella. 

 

Uusimmat blogit

Ylisuorittajan tunnustukset

Psori lehahtaa milloin minnekin. Elämäni on ollut suorittamista aamusta iltaan. Ystäväni kutsuvat minua järjestelmälliseksi. En ole itse aina varma onko se pelkästään hyve. Tunnollisuuskin voi mennä överiksi.

 

 

Lue lisää

 Psori rakastaa taipeita

Psori lehahtaa milloin minnekin. Minulla se tuli ensin päänahkaan, mutta on sittemmin oireillut pitkin kroppaa. Tällä hetkellä psori on kotiutunut jokaiseen kehoni taipeeseen. Taivepsorissa iho ei aina hilseile, mutta läiskät punertavat. Iho on myös usein kostea, joten lääkärissä epäillään herkästi ensimmäisenä sieni-infektiota.

 

Lue lisää


Vinkki kesäkuntoon pääsemiseksi 
 

Kesä on täällä taas, ihanaa! En olisi uskonut, että jo kesäkuussa saadaan nauttia ihanista helteistä. Vielä viime kuussa tarvittiin melkein toppatakkia ja pariin otteeseen satoi lunta ja rakeita. Lämpö hellii, mutta kaikille kesä ei ole täysin mutkaton vuodenaika.


Lue lisää

 Vertaistuki korona-aikana

Miksi vertaistuki on erityisen tärkeää tällaisena poikkeusaikana? Joko sinulla on oma psoriparvi? Kerron videolla omia kokemuksia vertaistuen merkityksestä ja vertaisryhmän ohjaamisesta. 

 

Katso videoUni paras lääke on 
 

Hyvinvointivalmentajat kertovat, että elämäntapamuutoksessa tärkeysjärjestys on: 1) uni, 2) ruokavalio, 3) liikunta. Jos siis jaksamisessa tai terveydentilassa on parantamisen varaa, kaikki lähtee nukkumisesta.


Lue lisää

 

Kevätkuulumiset

Kerron videolla, mitä mun kevääseen psorin kanssa kuuluu ja miten poikkeustilanne vaikuttaa tuleviin hoitosuunnitelmiin. 

 

Katso video

Updated: 20-03-2015