Jennan blogi

Jennan blogi

 

Olen 32-vuotias ihopsoria ja nivelpsoria sairastava nainen.
Kirjoitan blogissa elämästäni kroonisen sairauden kanssa tavoitteenani lisätä tietoisuutta sairaudestani sekä kannustaa muita sairauksien kanssa kamppailevia jaksamaan.

Blogipostaukset on tehty Novartiksen taloudellisella tuella. 

Uusimmat blogikirjoitukset

 

Ilma sattuu naamaan - ja koko kehoon   

Jos minun olisi pakko valita mieluisin aika talvesta, se olisi se, kun pakkanen kirii korkealle ja maa on valkoisenaan lumesta. Silloin luonto on kaunis, pakko myöntää. Harmi vain, etten juurikaan pääse siitä nauttimaan.

 

 

Lue lisää

Jalat kuntoon   

Jalkahoito on erityisen tärkeää psoriaatikolle. Yksi psorin muodoista on kynsipsori. Omat psorikynteni ovat niin paksuja, aaltoilevia, kuoppaisia ja vänkyräisiä, että niihin ei mitkään kotikynsisakset kykene. Käyn siksi säännöllisesti jalkojenhoitajalla. 

 

 

Lue lisää

Mitä teit vapaapäivänä?   

Arkivapaan jälkeen ensimmäinen kysymys työpaikan kahvipöydässä on: ”No kuinkas meni vapaat, tuliko tehtyä mitään erityistä?” Yleisin vastaukseni lienee, että siinähän se, ei mitään ihmeellistä. Vapaapäiväni ovat kyllä täynnä puuhaa, mutta ei sellaista, josta kukaan haluaisi kuulla sen tarkemmin.

 

 

Lue lisää

Tärkeintä on hyväksyminen   

Psoriasiksen elämänlaatututkimuksissa on todettu, että ihosairaudet kuormittavat yhtä paljon kuin psyykkiset sairaudet. Koska autoimmuunisairaus harvoin tulee yksin, psoriasiksenkin liitännäissairauksien listasta löytyy muun muassa verenpainetauti, diabetes, tulehdukselliset suolistosairaudet ja masennus. Kyseessä ei ole mikään helppo, ohimenevä sairaus. Miten sen kanssa sitten voi selvitä?

 

 

Lue lisää

Ikävä kesää  

Ikävöin kesää. Tämä kylmä ja kostea vuodenaika on oireilleni aina vaikeinta aikaa. Psori ihollani riehaantuu, nivelet kipeytyvät. Oireita ilmestyy sinnekin missä niitä ei vielä hetki sitten ollut.

 

 

Lue lisää

Lääkäriväsymystä  

Viimeinen pari viikkoa on jälleen koetellut motivaatiota hoitaa oireitani. Näihin kahteen viikkoon on mahtunut 14 erilaista lääkärikäyntiä. Toisaalta tunnen kiitollisuutta siitä, että asioita tutkitaan ja hoidetaan. Toisaalta olen väsynyt. Pelkästään kalenterin ajan tasalla pitäminen kaikista käynneistä vaatii jo järjestelykykyjä. Onneksi koordinointi sujuu minulta luonnostaan.

 

Lue lisää

Updated: 20-03-2015