Jennan blogi

Jennan blogi

 
Olen 32-vuotias ihopsoria ja nivelpsoria sairastava nainen.

Kirjoitan blogissa elämästäni kroonisen sairauden kanssa tavoitteenani lisätä tietoisuutta sairaudestani sekä kannustaa muita sairauksien kanssa kamppailevia jaksamaan.

Blogipostaukset on tehty Novartiksen taloudellisella tuella. 


Uusimmat blogitekstit

Apua auringosta  

Auringonvalo parantaa usein psori-ihottumaa. Myös merivedellä voi olla suotuinen vaikutus. Kaikki psoriaatikot eivät saa apua auringonvalosta, mutta itse kuulun joukkoon, jonka iho- ja niveloireet selvästi helpottavat Välimeren ilmastossa.

 

Lue lisää

Hyvinvointia syksyyn   

Kesäloma on ohi ja syksyn kiireet ovat alkaneet. Töissä huomaan kaikkien projektien heräilleen kesähorroksestaan ja aktivoituneen yhtä aikaa, samalla kun uusia on tulossa jonoksi asti. Olen onnistunut aika hyvin aiemmin asettamissani tavoitteissa muistaa pitää taukoja työn ohessa ja olla tuomatta töitä mukanani kotiin.
 

Lue lisää

Lisähaastetta liikuntaan   

On ilta ja istun sohvalla. Kännykkä muistuttaa tekemään fyssarin määräämät harjoitteet: kyykyt, kylkilankut, ojennuksia, käsivetoja. Olisin muistanut ne ilmankin. Aamusta saakka olen työntänyt asiaa mielessäni eteenpäin. En laiskuuttani tai siksi etten tahtoisi niitä tehdä. Vatsani vain on tänään ollut uskomattoman kipeä. Ärtyvälle suolelle tyypilliseen tapaan se on krampannut ja kipuillut ja olen viettänyt enemmän aikaa vessassa kuin muualla. Hieman lisähaastetta liikuntaan. Juuri sitä, mitä en olisi kaivannut lisää.
 

Lue lisää

Vaikutat terveeltä   

On sunnuntai. Istun lääkäriaseman päivystyksessä. Lääkärin vastaanotolla kerron oireeni ja lääkäri kyselee hieman tarkennuksia. Hän kysyy myös, onko minulla mitään perussairauksia ja ennen kuin ehdin vastata, hän toteaa: “Vaikutat terveeltä nuorelta naiselta.” Minua alkaa naurattaa. On jotenkin imartelevaa, että joku voi nähdä minut niin. Luettelen lääkärille perussairauteni ja hän kirjoittaa ne ylös ja nostaa päätään sanoen: “Ehkä se on tuo hymysi, joka minua hämäsi.”

 

Lue lisää

Kaunis ihminen   

Sinä aamuna minua masensi. Seisoin eteisen peilin edessä ja näin psorilaikut kasvoillani, suolistosairauden reippaasti turvottaman vatsan ja rannetuet molemmissa käsissäni. Minun oli todella vaikeaa tsempata itseäni ajattelemaan, että millään näistä ei ole suurta merkitystä kokonaiskuvan kannalta. Katsoin vain yhdestä oireista toiseen ja halusin itkeä. Tuntui, etten halua lähteä kotoa ulos. 

 

Lue lisää

Sinisiä lehmiä ja maitolaitureita  

Huomaan nyt yli kolmekymppisenä, että kun haluan rentoutua, se tarkoittaa yleensä samalla jonkinlaista rauhoittumista. Ihmishulina, kovat äänet ja värivalot eivät houkuttele, joskaan en ole koskaan viihtynyt suuren hälinän keskellä. 

 

Lue lisää

Updated: 20-03-2015