Jennan blogi

Jennan blogi

 

Olen 30-vuotias ihopsoria ja nivelpsoria sairastava nainen.
Kirjoitan blogissa elämästäni kroonisen sairauden kanssa tavoitteenani lisätä tietoisuutta sairaudestani sekä kannustaa muita sairauksien kanssa kamppailevia jaksamaan.

 

Uusimmat blogikirjoitukset

 

Ripaus mielikuvitusta ja kourallinen ystävyyttä

Yksi lomani kohokohdista oli kolmen päivän reissu Porvooseen parhaan ystäväni kanssa. Olemme olleet ystäviä jo pitkään ja siksi ajattelimme, että pieni yhteinen hemmotteluloma tekisi meille hyvää. Yövyimme hienossa hotellissa, kävimme rentoutumassa kylpylässä ja kiertelimme Porvoon vanhan kaupungin kujilla. Iltaisin teimme kasvohoitoja ja katsoimme hyvää elokuvaa. 

     

Lue lisää

Tunnollinen tyttö sairastaa lomalla

Jo ala-asteelta lähtien olin se tunnollinen tyttö, jolle nousi kuumetta heti kesäloman ensimmäisenä päivänä. Harmitus oli suuri kavereiden lähtiessä pyörillä uimaan, kun itse jäi peiton alle potemaan tautia muutamaksi päiväksi. Pitkälle aikuisuuteen sama kaava jatkui. Tunnollinen minä sairasti lomalla ja viikonloppuisin.

 

     

Lue lisää

Varpaita ja ananaksia

Heräsin yöllä siihen, että peitto osui isovarpaaseen ja kiljahdin ääneen tuskasta. Koirat nousivat ihmettelemään mekkalaani ja itsekin unenpöpperöisenä ihmettelin, miten pelkkä peiton hipaisu voi tehdä niin kipeää.

 

     

Lue lisää

Psorikaloja

Olin työpaikan virkistyspäivänä vierailemassa akvaariossa. Ihastelin kaloja ja luin infotauluja niiden vierestä. Yhtäkkiä silmiini osui sana ”psoriasis” ja tämä info:
Punaimubarbi on karppikaloihin kuuluva Lähi-idstä kotoisin oleva kalalaji jota tavataan mm. Jordan-, Orontos-, Eufrat- ja Tigris joissa. Niiden luontaista ravintoa ovat mm. erilaiset levät sekä plankton.

 

     

Lue lisää

Ei sais, mutta kun on pakko

Se, joka keksi, että korvakäytävää ei saa kaivaa millään omaa kyynärpäätään pienemmällä, ei takuulla kärsinyt korvakäytävän psorista.

 

     

Lue lisää

Kesä ja tuijottajat tulee

Huomaan minua vastapäätä istuvan henkilön katseen viipyilevän moneen otteeseen hilseilevässä hiusrajassani. Tuijotus tuntuu inhottavalta. Yritän jutella tuijottajan kanssa saamatta kuitenkaan katsekontaktia. Mietin, mahdanko tulla edes kuulluksi vai veikö psori kaiken huomion.

     

Lue lisää

Updated: 20-03-2015