Jennan blogi

Jennan blogi

 

Olen 32-vuotias ihopsoria ja nivelpsoria sairastava nainen.
Kirjoitan blogissa elämästäni kroonisen sairauden kanssa tavoitteenani lisätä tietoisuutta sairaudestani sekä kannustaa muita sairauksien kanssa kamppailevia jaksamaan.

Blogipostaukset on tehty Novartiksen taloudellisella tuella. 

Uusimmat blogikirjoitukset

 

Sisäänkasvanut psorikynsi  

Oikean isovarpaan kynsi alkoi kasvaa sisään jo joskus kesällä. Ensin hoidettiin varpaassa ollut tulehdus kuriin lääkekuurilla ja sitten alettiin varailla kirurgilta aikaa leikkaukseen. Sain ajan syyskuulle. Koko kesän ajan varvas oli kipeä ja kävely tuntui epämiellyttävältä, mutta sen kanssa oli vain pakko elää.

 

     

Lue lisää

Pari lastua vain

Päänahkaan kertyvä karsta on ärsyttävää. Aluksi syntyy muutama läiskä, joihin muodostuu paksua karstaa ja hetkeä myöhemmin koko päänahka on karstan peitossa. Tiesin, että olisi taas aika kuoria päänahka.

 

     

Lue lisää

Päivän palauttavin hetki

Minulla oli viiden hoitokerran lähete fysioterapeutille, joista viimeinen käynti oli tällä viikolla. Kun on kremppoja pitkin kroppaa, pidän tärkeänä pitää huolta myös tästä puolesta.

 

     

Lue lisää

Kivun kahleissa

Yhtenä aamuna se taas vain tapahtui. Aaltomaisen sairauden aallonpohja tuli vastaan. Aamujäykkyys oli vain yhtenä aamuna kymmenen kertaa normaalia pahempaa. Päästyäni jotenkuten sängystä ylös, en saanut selkääni suoraksi. Käveleminen, istuminen, makaaminen, kaikki sattui.

     

Lue lisää

Ilmanpaineita

Autoon syttyi varoitusvalo. Lunttaaminen ohjekirjasta paljasti valon tarkoittavan matalaa rengaspainetta. Ei muuta kuin stoppi lähimmälle huoltoasemalle ja tarkistamaan rengaspaineita. Yllättävän hankalaa puuhaa reumanäpeille!  

     

Lue lisää

Ripaus mielikuvitusta ja kourallinen ystävyyttä

Yksi lomani kohokohdista oli kolmen päivän reissu Porvooseen parhaan ystäväni kanssa. Olemme olleet ystäviä jo pitkään ja siksi ajattelimme, että pieni yhteinen hemmotteluloma tekisi meille hyvää. Yövyimme hienossa hotellissa, kävimme rentoutumassa kylpylässä ja kiertelimme Porvoon vanhan kaupungin kujilla. Iltaisin teimme kasvohoitoja ja katsoimme hyvää elokuvaa. 

     

Lue lisää

Updated: 20-03-2015