Jennan blogi

Olen 34-vuotias ihopsoria ja nivelpsoria sairastava nainen.

Kirjoitan blogissa elämästäni kroonisen sairauden kanssa tavoitteenani lisätä tietoisuutta sairaudestani sekä kannustaa muita sairauksien kanssa kamppailevia jaksamaan.

Blogipostaukset on tehty Novartiksen taloudellisella tuella. 

 

Uusimmat blogit

Saako psori näkyä ja voiko siitä puhua avoimesti? 

Saako psori näkyä ja voiko siitä puhua avoimesti? Oma vastaukseni molempiin on: kyllä! Moni psoriaatikko varmasti kokeekin, että heidän ei tarvitse peitellä ihoaan tai häpeillä puhua sairaudestaan ja se on hieno asia.

 

 

Lue lisää

Poikkeuksellisen aktiivista syksyä 

Niin se poikkeusaika sitten jatkui syksyyn. Onneksi omassa tietotyössäni etätyöt ovat mahdollisia ja voin myös hyödyntää toimistomme tiloja tarvittaessa. Kun työskentelee yksin kotona tai lähes yksin isolla toimistolla, jää paljon pois sellaista pientä normaalia arjen liikuntaa. Ei tule ehkä lainkaan työmatkaliikuntaa, ei kävelläkään lounasravintolaan, ei nousta portaita toimiston 6. kerrokseen tai lähdetä pitämään kävelypalaveria kollegan kanssa.

Lue lisää

Ennakoimatonta elämää 

Jos minun pitäisi kuvailla inhottavinta asiaa nivelpsorissa, se olisi ennakoimattomuus. Minua ei niinkään harmita asiat, joita en voi tehdä esimerkiksi nivelkipujen tai -kulumien vuoksi. Niiden tilalle keksii kyllä uusia asioita, uusia harrastuksia. Tottakai se ensin harmittaa paljonkin, mutta näihin menetyksiin on kuitenkin aina tottunut. Enemmän minua harmittaa se, että en voi koskaan tietää etukäteen mikä on ok ja mikä ei.

 

Lue lisää

Psori ja audio-ongelmat 

Minun on jo pidempään ollut vaikeaa kuulla vasemmalla korvalla. Hälyisessä tilassa tai jonkun puhuessa hiljaa joudun pinnistelemään täysillä saadakseni puheesta selvää. Minun on joskus vaikea osallistua keskusteluun esim. ruokalassa, koska ympäröivät äänet saavat aikaan melkoisen kakofonian päässäni. Syykin tälle on tiedossa, vasemmassa korvassani on jo aiemmin todettu pysyvä kuulonalenema.

 

 

Lue lisää

 

Pidä huolta itsestäsi

Miten säiden vaihtelut vaikuttavat mun psoriin? Miten yhdistän loman jälkeen alkavat työt ja omasta hyvinvoinnista huolehtimisen? Minkä vinkin annan poikkeusaikaan, joka jatkuu edelleen? Katso videolta vastaukset sekä mun kesän kuulumisia ja suunnitelmia syksyn varalle. 

Katso video

Ylisuorittajan tunnustukset

Psori lehahtaa milloin minnekin. Elämäni on ollut suorittamista aamusta iltaan. Ystäväni kutsuvat minua järjestelmälliseksi. En ole itse aina varma onko se pelkästään hyve. Tunnollisuuskin voi mennä överiksi.

 

 

Lue lisää

Updated: 20-03-2015