Jennan blogi

Jennan blogi

 

Olen 30-vuotias ihopsoria ja nivelpsoria sairastava nainen.
Kirjoitan blogissa elämästäni kroonisen sairauden kanssa tavoitteenani lisätä tietoisuutta sairaudestani sekä kannustaa muita sairauksien kanssa kamppailevia jaksamaan.

 

Uusimmat blogikirjoitukset

 

Tassuterapiaa

Elämä psorin kanssa on ollut ihanan tasaista viimeiset pari viikkoa. Oireet ovat olleet vähäisiä ja olen huomannut, miten mieli lepää. Tämä on tervetullut hengähdystauko kaikkeen ihon ekstrahoitamiseen.

     

Lue lisää

Voiko psori iskeä tähänkin?

Vasta vähän aikaa psoria sairastaneet usein kysyvät, voiko psori tosiaan tulla johonkin tiettyyn paikkaan. 18 vuoden kokemuksella sanoisin, että ihmiskehossa ei ole paikkaa, johon psori ei löytäisi tietään.

     

Lue lisää

Vertaistuki on välttämätöntä selviämiselle

Kuka tahansa voi yllättäen sairastua. Tai joku rakas läheinen voi sairastua. Silloin ei saa jäädä yksin.

     

Lue lisää

Omalla vastuulla

Perfektionisti. Ylitunnollinen. Kykenemätön sanomaan ei ilman tunnontuskia. Krooninen stressaaja. Omien tarpeiden vähättelijä. Miellyttäjä. Ei kovin mairitteleva lista, mutta that’s me. Onko tuon jälkeen mikään ihmekään, että olen sairastunut sressin laukaisemiin sairauksiin, kuten psoriin? Enemmän ihmettelisin, jos tuollainen lista ei missään kohtaa heijastuisi omaan jaksamiseen ja vointiin.
          

Lue lisää

Kokonaishyvinvointia

Elin vuosia oireesta oireeseen, hoitaen aina yhtä asiaa kerrallaan toivoen, että mitään muuta terveysongelmaa ei puhkeaisi samaan aikaan. Se ei mennyt kovin hyvin. Diagnoosilistallani oli pahimmillaan 10 eri sairautta. Autoimmuunisairaudet toki tulevat autoimmuunisairauksien luo, ja olinkin melko vakuuttunut siitä, että näiden kymmenen sairauden kanssa eläisin loppuelämäni ajan.
          

Lue lisää

Psorin voiteluvinkit

Joku joskus kertoi suksien voitelun olevan tarkkaa puuhaa. Netti on täynnä voiteluvinkkejä erilaisten suksien voiteluun. Itse en hiihdä, joten omakohtaista kokemusta asiasta ei ole. Oman ihon ”voitelemisesta” sen sijaan löytyy kokemusta ihan liiankin kanssa.
          

Lue lisää

Updated: 20-03-2015