Jennan blogi

Jennan blogi

 

Olen 30-vuotias ihopsoria ja nivelpsoria sairastava nainen.
Kirjoitan blogissa elämästäni kroonisen sairauden kanssa tavoitteenani lisätä tietoisuutta sairaudestani sekä kannustaa muita sairauksien kanssa kamppailevia jaksamaan.

 

Uusimmat blogikirjoitukset

 

Vuoden se kestää

Edellisessä blogauksessa kirjoittelin siitä, miten minulta usein kysytään rannetuesta, että mitä mun kädelle on sattunut. Eilen lounasravintolan jonossa kollega kysyi samaa. Vastasin totuttuun tapaan, että se on reumarannetuki ja hän kommentoi myötätuntoisesti: ”Voi miten ikävää!” Olisi tehnyt melkeinpä mieli halata häntä, ellei olisi ollut lautanen siinä kädessäni. Empatia tuntui niin hyvältä, että sydämessä asti läikähti lämpöisesti!

     

Lue lisää

Ei mitään vakavaa

Tapaan uuden ihmisen hieman virallisemmassa ympäristössä. Tapana on tervehtiä kätellen. Ojennan käteni ja mikäli uusi tuttavuuteni huomaa rannetukeni, kättely muuttuu heilutukseksi. Yleensä toinen toteaa ääneen, ettei aio puristaa minua kädestä, koska siinä on tuo tuki. Tuen olemassaolon syitä ei jäädä ruotimaan sen syvällisemmin.

     

Lue lisää

Kuiva kuin aavikko

En ole talvipakkasten suuri ystävä. Villasukkien ja fleecepeittojen määrästä huolimatta tunnen palelevani koko ajan. Enkä ole edes kipeäksi tulossa. Kauaa en ulkona kykene olemaan, nivelpsori ei oikein tykkää. Onneksi isommilta niveltulehduksilta olen toistaiseksi välttynyt.

     

Lue lisää

Kaikkensa antanut

Viime keväänä kirjoittelin innoissani uimahallikäynneistäni, vesijuoksuista ja -jumpista. Talven alettua kuitenkin voimavarani muuttuivat rajallisemmiksi ja tuo niin rakkaaksi tullut harrastus jäi. Minusta tuntui, että en vain olisi yksinkertaisesti jaksanut.

     

Lue lisää

Tassuterapiaa

Elämä psorin kanssa on ollut ihanan tasaista viimeiset pari viikkoa. Oireet ovat olleet vähäisiä ja olen huomannut, miten mieli lepää. Tämä on tervetullut hengähdystauko kaikkeen ihon ekstrahoitamiseen.

     

Lue lisää

Voiko psori iskeä tähänkin?

Vasta vähän aikaa psoria sairastaneet usein kysyvät, voiko psori tosiaan tulla johonkin tiettyyn paikkaan. 18 vuoden kokemuksella sanoisin, että ihmiskehossa ei ole paikkaa, johon psori ei löytäisi tietään.

     

Lue lisää

Updated: 20-03-2015